Naše ohlédnutí za konferencí Odpad zdrojem 2019

Ve dnech 28.-29.3. jsme se zúčastnili konference Odpad zdrojem, kterou pořádá Institut cirkulární ekonomiky. Jednalo se již o čtvrtý ročník a opět se konference pořádala v krásném prostředí Hotelu na Farmě v Choťovicích.

Oba dva dny byly nabité zajímavými panelovými přednáškami na konkrétní téma. V tematickém panelu VODA jsme měli možnost vystoupit i my a všem účastníkům prezentovat naše možnosti a aktivity, které v tomto oboru se snažíme prosazovat.

Velmi nás zaujala šíře obsahu celé konference a množství mladých lidí, kteří se snaží v daném tématu své činnosti něco změnit. Stejně tak potěšila účast malých firem, které se zabývají oběhovým hospodářstvím, stejně tak zájem větších zavedených firem, které nezůstávají lhostejné k aktuálnímu dění a snaží se přispívat svým dílem k postupnému zlepšování.

Největší dík však patří organizátorům z Institutu cirkulární ekonomiky, bez kterých by tato akce nemohla probíhat. Všem doporučujeme, aby se zúčastnili dalších akcí pořádaných tímto institutem, nebo se za nimi přišli podívat v Praze.